maandag 26 april 2010

Berichten uit Nouzonville: geen spoor van Sint Jacob

De derde dag. We zijn met een gemiddelde van ruim 100 kilometer per dag gearriveerd in Nouzonville aan de Maas. De eerlijkheid gebied dat we de Belgische Ardennen, althans de officiele SDint Jacobsweg niet helemal hebben gevolgd. Maar: er is een alibi. Afgelopen zondeag was er de wielerklassieker Luik - Bastenaken - Luik. Zouden we de weg van Sint Jaconb gevolgd hebben, dan hadden we kopwerk moeten doen van Robert Gesink of een andere vedette. Schoonbroer Jo is vanuit Maastricht (de eerste halte) meegefietst tot Seraing. Hij wist wat hij deed, want zodra hij vertrokken was kregen we een gigantische col voor de kiezen. Toch hebben we de tweede dag bijna 110 kilometer gereden. Wel kapot 's avonds. Gelogeerd in Dinant in een Ibis hotel, met weinig confort en dus veel te duur. Een defecte airco op de kamer leverde in ieder geval twee gratis ontbijten op. En (volgens Hollands gebruik) namen we voor onderweg ook nog eens zes bananen mee. 

Om op te schieten volgden we vandaag de route Voie Verte Trans Ardennes, een pas ingerichte route doie voert over het oude jaagpad langs de Maas, van Givet naart Charleville -Mezieres, over een afstand van 85 kilometer. Een schitterend parcours. En ook nog eens zonovergoten vandaag. Wel een straffe wind tegen. Maar daar is overheen te komen.

Het leek er bijna niet echt van te komen. Veel te ver doorgefiets: 112 kilometer vandaag. Uiteindelijk een Chambre d'\Hote gevonden in Nouzonville. Een statig herenhuis met acht grote kamers. Alles aan boord. Geen Ibis. We eten samen met een aantal jonge gasten aan tafel: Damien (dichter), Thomas, (drummer) en Florent (danser). Ze reizen Frankrijk door voor allerlei creatieve workshops. Nu drie dagen in Nouzonville. Peter en ik slagen er in een fles Passetougrain weg te werken bij het diner, nadat we eerst al een fles Leffe hebben weggewerkt.


Wat het fietsen betreft heb ik wel een probleem. De blaar van een aantal weken geleden begint aardig op te spelen. Compeed pleisters helpen bijna nie meer. Hoe dat moet de komende dagen, vraag ik me maar niet af. Bovendien gaat het behoorlijk warm worden volgensd de meteo: 25 graden wordt aangekondigd voor woensdag. Heilige Jacobus: help ons! In ieder geval om het onheilvan mijn reet af te zweren, want al die kilometers beginnen hun tol te eisen aan het onderstel. Toch maar een extra kaars? Of gewoon doorfietsen tot je er bij neervalt? Totaal gefietst in drie dagen: 319, 34 kilometer.

3 opmerkingen:

  1. Goedenavond fietsers! Dag lieve pappa. Ik moet zeggen dat ik het wel een prestatie vind. Ik zou bedacht hebben dat jullie met weinig fietsdagen gelijk achter elkaar toch meer moeite zouden hebben. Als ik het goed lees nu dus even een paar daagjes rust. Die 25 graden komt dan wel van pas. Hier is het helaas wat kouder, maar wel zonnig. Uitnodigingen zijn verstuurd. Leuke reacties gekregen. Amusez-vous en France! Hiel voal puune, Alcidie(ke) en Kees.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Er in 'geslaagd' een fles Passetougrain 'weg te werken'? *proest*

    Maargoed, ontzettend leuk om jullie reis zo te kunnen volgen... zet 'em op!

    Raymond

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Het ziet er apart uit, twee grijze koppen tussen al dat jongs!!! Wat zullen jullie vele reis/levensverhalen gaan horen, het is bijna een jeugdherberg! En ik kan je vertellen dat je daar leuke avondjes kunt doorbrengen!
    Is de vierde dag ook "soepeltjes" verlopen? Het verbaasd me niks dat die pa op zijn minst nog zijn tassen kan vullen met flesjes in plaats van wrakjes.........
    Veel succes met de blaartjes, het zonnetje en geniet!!!!!!!!!!!!!!

    BeantwoordenVerwijderen