donderdag 22 april 2010

Wethouder Cultuur van Venlo zet de eerste stempel in mijn credencial


Om half twee haal ik mijn fiets op bij Theo Lommen in Sevenum. De Koga is helemaal startklaar gemaakt voor de grote trip. Nog wat extra materiaal wordt meegeleverd: spaken, remblokjes, remkabels. En nu maar hopen dat we er geen gebruik van hoeven te maken. Voor vertrek toch nog maar een kaars opsteken voor de heilige Jacobus.
Om half vier met compañero Peter een afspraak bij Jos Teeuwen, de kersverse wethouder van Cultuur van de gemeente Venlo. Gemma en Alcidie maken om beurten foto’s.
Jos resideert in een van de gebouwen van de voormalige legerkazerne Blerick. Jos is twee jaar geleden zelf met een tweetal fietsmaten ook naar Santiago de Compostela gefietst. Een kenner. Een veteraan. We maken wat foto’s op het plein voor zijn kantoor. In vol ornaat, dus in fietshirt en met fietshelm. En in de zon. En die zal volgens de weergoeroes de komende dagen blijven schijnen. Een opsteker voor zaterdag al we naar Maastricht fietsen.

In zijn kantoor zet hij de eerste stempel in mijn Credencial del Pelgrino. En in die van Peter, uiteraard. Omdat het onder zijn werktijd is, komt er geen drup alcohol op tafel. Maar dat houden we tegoed. Wel levert hij ongevraagd nog nuttige adressen van gewijde logeerplekken, want in kloosters. Orval, Vézelay, om er maar een paar te noemen. En hoe luisvrij uit een van de beruchte refugio’s te komen. En, ook niet weg zo’n tip. Om toch vooral streng te selecteren in de bagage. Want het moet allemaal toch maar de berg opgefietst worden. En plat is het na Maastricht nergens meer.

Thuis gekomen begin ik de al her en der rondzwerven attributen in de fietstassen te stoppen. Kijken of het past. Een voorraad mueslirepen voor het moment de hongerklop je overvalt. Energiedranken. EHBO-spullen. De mini notebook. Regenkleding. Fietsshirts. Fleecetruien. En ga zo nog maar even door. Uur U nadert met rassé schreden. Zaterdag 24 april om half negen is het zo ver.



Geen opmerkingen:

Een reactie posten