vrijdag 28 mei 2010

Concert in de kathedraal van Santiago de Compostela

DAG 32: dinsdag 25 mei 2010

Plaats: Santiago de Compostela – Hotel San Lorenzo
Weer: regen; 16 graden
Vandaag een ‘vrije’ dag. Ontbijt in het hotel. Daarna naar de kathedraal. Volgen een deel van de pelgrimsmis. Aan het einde ervan volgt het grote spektakel van het rondzwiepende mega-wierooksvat. Vanwege het Heilig Jaar zijn er elke dag twee missen, en op zondag drie. Gelovigen staan in lange rijen te wachten om binnen te komen. Wij lopen via een andere ingang meteen door.

’s Middags die fietsen en de bagage ingeleverd bij een Spans kantoor dat de zaken van het Nederlandse Soetens transport verzorgt. Morgen gaat de zaak richting Nederland. De kosten voor fiets en bagage: 178 euri. De bagage gaat in grote kartonnen dozen, de fiets wordt later ingepakt en kunnen we zo achterlaten. Op de hotelkamer is een grote leegte ontstaan. Alleen het meest noodzakelijke houden we over.

Als we weer buiten staan (en te schuilen voor de regen) fietsen de IJslanders Santiago binnen. Zeiknat. Een dag te laat, want dan zouden ze, net als wij, droog binnen gekomen zijn.
Door naar het grote busstation van Santiago om bij ALSA de gereserveerde kaarten voor de bus van donderdag (naar Porto) op te halen: 58 euri voor twee personen.
Honger. Terug naar het centrum, onderbroken door opnieuw schuilen voor de regen. En dan maar even wat patatas bravas eten, en een glas bier drinken.

’s Avonds naar een gratis concert in de kathedraal, uitgevoerd door het koor van de universiteit, het Coro Universitario de Santiago de Compostela. Uitgevoerd wordt muziek van Buxtehude. Met medewerking van solistas da capela musical de catedral de Santiago en de capela compostelana. Indrukwekkende muziek tegen een nog indrukwekkender decor in de kerk. Helaas ben ik mijn fototoestel vergeten. Het overkomt me zelden, maar nu net wel.
Na afloop (23.00 uur) eten we in restaurant ‘Casa Rosalia Vinos y Tapas’ een fantastische fantastische spada.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten